Обратно към категорията

Близо 500 деца ще се включат в „Спортувай с президента“ и първия турнир по утринна гимнастика в Ямбол

Добавено на: 08.10.2022 08:40
   

В инициативата „Спортувай с президента“ и първия турнир по утринна гимнастика в Ямбол се очаква да се включат близо 500 деца. Държавният глава Румен Радев е поканен да присъства на двете спортни събития. Те ще се състоят в празното облагородено корито на река Тунджа на 8 октомври (събота) от 10:00 часа.

Преди две години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и местната управа подеха кампания за връщане на 10-минутните физически упражнения в училищата преди учебните часове. Първият турнир по утринна гимнастика утре се организира със съдействието на Националната спортна академия „Васил Левски“.

Облагородяването на празното речно корито в Ямбол започна в края на 2019 г. Извършено беше мащабно почистване, а после и затревяване. Над 200 тона отпадъци бяха извадени, след премахване на триметровата растителност. Към момента е затревен трикилометров участък от коритото. Идеята на местната управа е то да бъде превърнато в линеен парк. 

Речният ръкав от десетилетия е пресушен и има резервна функция. Тунджа е отклонена от града през миналия век след системни наводнения. През 1963 г. придошлата река залива част от града. В наводнението има жертви и са нанесени огромни щети. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!