Обратно към категорията

Близо 5700 са освободени от работа за първата седмица на юни

Добавено на: 12.06.2021 11:30
   

118 са новорегистрираните безработни в област Ямбол през първата седмица на юни. В област Сливен освободените от работа са 145, а в цялата страна са 5691. Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. За периода 31-и май - 6-и юни най-много са уволнените в София-столица, Пловдив и Благоевград.

За първата седмица на юни чрез трудовите борси са си намерили работа 99 жители на област Ямбол и 136 жители на област Сливен. Най-много са намерилите препитание чрез бюрата по труда в област Бургас, следвана от столицата, Благоевград и Варна.

Миналата седмица в Ямбол, Елхово, Сливен и Нова Загора се проведоха информационни кампании за подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”. Такива кампании имаше в 106 населени места в страната, съобщават от Агенцията по заетостта. Предлаганите работни места са основно за камериерки, готвачи, сервитьори, рецепционисти, администратори, бармани, аниматори, салонни управители, спасители, пикола, масажисти, хигиенисти и др. В област Ямбол свободните работни места са 119, като се предлагат и заплати от 2000 лв. за приложни специалисти. 1500 лв. възнаграждение обещават за сервитьори и бармани в Нова Загора, а общо обявените в трудовите борси свободни работни места в област Сливен са 129.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!