Обратно към категорията

Близо 600 деца са заявили участие за Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири”- Болярово

Добавено на: 02.06.2023 11:40
   

Прочутите народни певци Калинка Згурова и Манол Михайлов отново ще бъдат членове на журито на 23-тото издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири“. В  оценителната комисия участват още етнологът и фолклорист проф. д-р Николай Ников, директорът и главен художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци “Сливен“ Деян Митев и хореографът Румен Тодоров, удостоен преди дни заедно със съпругата си с Голямата награда на Ямбол за 2023 г., който е и ръководител на нашия Детски танцов състав „Боляровче“.
Близо 600 талантливи деца са заявили участие за двадесет и третото издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири”, което ще се проведе на 3 юни в Градския парк в гр. Болярово. Освен участници от България, очакваме и състав от побратимените ни общини в Турция.
Съборът „Върбова свирка свири” в гр. Болярово се организира под патронажа на кмета на общината Христо Христов. Посвещава се на популярната тракийска певица Елена Граматикова и на богатството и красотата на странджанския фолклор. Организатори на събора са Община Болярово,РАО „Тракия” - гр. Стара Загора и Читалище „Възраждане 1912” гр. Болярово. Целите на събора са да се съхрани и популяризира странджанското фолклорно наследство; да се приобщи младото поколение към съкровищницата на българския фолклор; да се даде възможност за индивидуална изява и откриване на млади дарования; да се осъществи приемственост между
поколенията. В рамките на събора е конкурсът „С песните на Елена Граматикова”. В конкурсната програма участниците могат да се включат и с песните на Калинка Згурова, Донка Бумбалова и Манол Михайлов, които са сред учредителите на този събор.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!