Обратно към категорията

Близо 640 деца са посетили детските градини в Ямбол

Добавено на: 04.06.2020 17:37
   

Детските заведения на територията на община Ямбол отвориха врати на 1 юни при пълно спазване на противоепидемичните изисквания на Министерството на здравеопазването.

639 деца от общо 2406 са посетили детските градини след възстановяване на работата им. Средният им брой в група е около 10 деца.

„Целият персонал се справя без никакви затруднения. Спазен е броят на децата в група, като той не трябва да надвишава 12 деца. Надявам се родителите да се успокоят и в следващите седмици да има повече деца в детските градини“, заяви заместник-кметът Енчо Керязов при посещение в ДГ „Биляна“.

Работата в детските заведения се осъществява при строго определени вътрешни правила, с които са запознати родителите на децата. Осигурен е персонал, който обслужва децата при приема и изпращането им, както и по време на игрите на открито. За всяка група е определена отделна площадка и е създадена добра организация, като всяка група влиза през различен вход, извършва се старателно почистване и дезинфекция на помещенията и критичните точки в тях, на детските площадки, играчките се мият 2 пъти на ден.

Очаква се постепенно да се увеличи посещаемостта на децата в детските градини.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!