Обратно към категорията

Близо 750 хил.лв. глоба за Елхово за бъдещата пречиствателна станция

Добавено на: 18.08.2020 09:41
Снимки: Община Елхово
   

Община Елхово трябва да плати 741 091 лв. от собствените си средства по проекта за пречиствателна станция за отпадни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК-мрежата в общинския център, научи 999. Решението за това на Върховния административен съд е окончателно.

Съдът потвърди наложената финансова корекция на общината от ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда", заради нарушения в обществена поръчка за проектиране и строителство на пречиствателната станция.

В хода на процедурата са подадени 24 оферти. Впоследствие Управляващият орган установява, че част от участниците са незаконосъобразно отстранени.

На Община Елхово е определена финансова корекция 5 % от допустимите разходи по сключените договори с две дружества на обща стойност 14 821 835 лв., които сега ще трябва да плати от собствения си бюджет на фирмите.

Договорът между Община Елхово и Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" е подписан на 29 март 2017 г. Отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е в размер до 13 854 565 лв., или с 967 270 лв. по-малко от сумата по договорите за проектиране и строителство. Отделно община Елхово трябва да осигури съфинансиране в размер на 5 013 219 лв. До момента от министерството са й платили 7 181 649 лв., показа справка на 999 в сайта на Оперативна програма "Околна среда". Срокът на приключване на проекта е 28 февруари 2021 г.

Въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция предстои, твърдят от община Елхово, където вече набират персонал за обекта.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!