Обратно към категорията

БМЧК-Ямбол отбеляза 1 декември-Световен ден за борба с ХИВ/СПИН.

Добавено на: 02.12.2022 12:36
   

БМЧК-Ямбол отбеляза 1 декември-Световен ден за борба с ХИВ/СПИН. Кампанията е посветена на информирането на младите хора за начините на предпазване от инфектиране с ХИВ и борбата със стигмата и дискриминацията към хората, живеещи с ХИВ/СПИН. Кампанията премина под мотото „Не бъди предубеден, бъди информиран!“.

Доброволците приканваха млади хора да поставят правилно презерватив на фалос в специална кутия „Love box“, без да имат възможност да гледат в кутията. Инициативата предизвика интерес, но се оказа, че младите хора се затрудняват правилно да поставят презерватив, затова им беше разяснено и показано от доброволците на БМЧК.

Проведена бе и информационна кампания, разпространени бяха информационни материали- Болести предавани по полов път и СПИН в центъра на града. Раздаваха се и червени панделки на гражданите, символизиращи съпричастност към лицата, живеещи с вируса на ХИВ.

Информационна кампания се проведе и в МБАЛ „Св. Пантелеймон“-гр. Ямбол с потребители на Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве.

Радосвета Узунов, областен координатор на БМЧК, представи пред медиите целите на кампанията и информация по темата ХИВ/СПИН – начини на инфектиране, предпазване от заразяване, статистика и др.

Общинските клубове на БМЧК в Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа също проведоха Анти СПИН кампания в местните училищата с организиране на мероприятия със състезателен характер-въпроси и отговори, след което разпространиха информационни материали по централните улици в населените си места.

В гр. Стралджа доброволците запалиха свещи, поставени върху голяма червена

лента, международен символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

Проведени бяха лекции на тема превенция на ХИВ/СПИН в общинските училища в областта. Доброволците изработиха плакати по повод кампанията, които бяха разлепени на видно място в училищата, на автобусни спирки, в магазини и др.

Инициативите по повод 1 декември бяха отразени от местните медии.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!