Обратно към категорията

БОЛЯРОВО ИЗБРА "ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ"

   

БОЛЯРОВО ИЗБРА "ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ"

На 29.07.2019 г. от 12,00 часа в залата на Читалище „Възраждане-1912“ пред жители на община Болярово бяха представени „добрите практики“ в областта на социалните иновации в сферата на културното наследство, с които община Болярово ще участва в изпълнението на проект „ #EuSAVE -ДЕЙНОСТИ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ЕС ЗА УМНИ ИСТОРИЧЕСКИ СЕЛИЩА“. Проектът се финансира по програма „Европа на гражданите“.
На територията на община Болярово беше проведена анкета, чрез която местното население беше помолено да определи кои са „добрите практики“ в сферата на културното наследство, които са приложими за малки общности и засилват потенциала на териториите.
Следните предложения събраха най-голяма подкрепа: НДФС „Върбова свирка свири“; Читалището като културно-просветна институция; Международен летен югоизточен университет; Дарителски кампании за ремонт и възстановяване на църкви; Платформата „С Тунджа в сърцето“  на община Тунджа; „Кукериада“ на община Тунджа. Всички те получиха подкрепата на местната общност на срещата , проведена на 29.07.2019г. от 11,30 часа в залата на общинския съвет на Болярово..
Идентифицираните добри практики ще се включат в карта на успешните инициативи, както и в стратегия на за създаване на „умни“ селища със запазено и социализирано културно-историческо наследство на третото международно събитие по проекта, което ще се проведе в Кумровец, Република Хърватска през месец септември.


Пресцентър

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!