Обратно към категорията

Болярово и общини от още 7 държави готвят обща стратегия за опазване на културното наслество

Добавено на: 02.10.2019 08:39
   

„Новите селски райони на ЕС: Иновативни стратегии за местно развитие и исторически селища“, това е мотото под което малките и гранични общини от 8 държави от Европа, сред които и Община Болярово, търсиха пътища за своето спасение и развитие.

Домакин на срещата беше община Кумровец от Република Хърватия. Общината е известна с това, че е родното място на известният от миналото Йосип Броз Тито, президент на бившата Социалистическа федеративна република Югославия от края на Втората световна война до своята смърт през 1980 г.

В седмицата преди старта на предизборната кампания, от 25 до 27 септември, кметът Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева обсъдиха с представители на партньорите по проекта стратегии за местно развитие и опазване на исторически селища, иновативни и културни стратегии и практики, като се акцентира върху културното наследство и поколението Z, включването на хората в процесите на вземане на решения, работата с децата в малките общности.

Участниците се убедиха, че съществуват решения, но трябват много усилия постоянство.

Проектът #ЕuSAVE-Дейности на гражданите на ЕС за умни исторически селища„ показва за пореден път предимствата на работата в партньорство и необходимостта добрите, иновативни решения да бъдат популяризирани, като подобни срещи са изключително подходящ начин да се случи това.

За всички участници, представители на общини и обединения на общини от Испания, Португалия, Латвия, България, Белгия, Италия, Сърбия и Северна Македония домакините организираха посещения на културно-историческото и природно наследство на красивия район на областта Загорие-Сутла.

Проектът ще се изпълнява в периода януари 2019 – декември 2020 година, като през юли 2020 година община Болярово ще бъде домакин.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!