Обратно към категорията

В Болярово приеха наредба за животновъдната дейност

Добавено на: 14.04.2020 11:13
   

Наредба за обема на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни на територията на община Болярово бе утвърдена на днешното заседание на Общинския съвет.

Заседанието се проведе при изключителни мерки, предвид извънредната ситуация, като на него, освен съветниците, присъстваха единствено кметът, заместник-кметът и секретарят на община Болярово, които са и вносители на обсъжданите текстове.

Наредбата за животновъдната дейност определя броя на допустимите селскостопански животни, които могат да се отглеждат за лични нужди в частни дворове. Регламентират се изискванията, на които трябва да отговарят стопанските постройки за отглеждане на животни по отношение на отстоянието спрямо дворищно-регулационните линии и жилищните сгради. Определени са и ветеринарно-санитарни и хигиенни норми на сградите или постройките за отглеждане на животни.

Въвеждат се изисквания към собствениците на животни за дезинфекция на помещенията и дворовете, което от една страна ще повиши качеството на условията, при които се гледат същите и от друга ще има превантивно действие по отношение на разпространение на различни болести и зарази.

Прилагането на тези разпоредби в селата от своя страна ще намали безконтролното движение на животни, което е предпоставка за причиняване на материални щети, обясни кметът Христо Христов. В строителните граници на населените места на територията на община Болярово се отглеждат значителен брой и различни видове селскостопански животни и птици, което налага тази дейност да бъде усъвършенствана, предвид натрупаната практика от прилагането на Наредбата, за да се предотвратят евентуални конфликти между частния и обществения интерес, допълни кметът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!