Обратно към категорията

В Болярово търсят спасение във възраждането на проекта Странджа-Сакар

Добавено на: 09.09.2019 10:14
   

От години 5 общини по границата ни с Турция подеха инициативи по нова програма, която символично е назована Странджа-Сакар, припомни кметът на Болярово Христо Христов пред 999. Кметовете са посочили конкретни инвестиции, които са необходими за района, а програмата е представена на всички парламентарни групи.

В Болярово през последните 10 години, благодарение на общинската администрация, са привлечени не малко средства по проекти. Реконструирана е водоснабдителната мрежа и в целия район вече няма проблем с водоснабдяването, на 95 % е изградена нова канализаци, създадени бяха нови социални заведения, обществена трапезария за над 200 души, обновиха се и училищата и детската градина. Ако най-после се възроди и проектът Странджа-Сакар, за която от години настояват кметовете на общините Болярово, Тополовград, Елхово, Средец и Малко Търново, ще се спре и обезлюдяването на района по границата, категоричен е кметът на Болярово Христо Христов.

Общини като Болярово имат нещо много важно в ръцете си и това е сигурността на България. Те са външната ни граница. Ако някой смята, че кризите с миграция и с бежанци отдавна са отминали, би трябвало да гледа много наивно на нещата. Затова да има стабилност в тези общини трябва да има хора, трябва да има човешки ресурс, трябва да има икономическо развитие, за да се гарантира външната ни граница. Това заяви пред 999 вицепрезидентът Илияна Йотова по време на посещението си в Болярово в събота за 45-годишнината на града.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!