Обратно към категорията

Български Червен кръст - Ямбол официално откри облагородено младежко пространство по проект „Space to create” / „Да създадем пространство“

Добавено на: 22.05.2023 15:05
   

Български Червен кръст - Ямбол официално откри облагородено младежко пространство по проект „Space to create” / „Да създадем пространство“ на Български младежки Червен кръст - Ямбол. Основна цел на проекта е да овласти доброволците на БМЧК да облагородят изоставена или слабо поддържана градска площ и да я превърне в креативно пространство за провеждане на обучения, тренинги, акции и кампании, както в рамките на организацията, така и в партньорство с местни организации, работещи в сферата на младежта, доброволчеството и спорта.

На откриването на младежкото пространство присъстваха: Енчо Керязов, зам.-кмет на Община Ямбол; Желязко Желязков, представител от Община Ямбол; Стели Джамбазова, Председател на БМЧК; представители на медии, доброволци на БМЧК и младежи от партньорски организации.

Гергана Георгиева, специалист от Секретариата на Обл.съвет на БЧК - Ямбол представи пред участниците обособените тематични кътове, както следва:

  • „Зелена класна стая“ - за провеждане на обучения, презентации и открити уроци.

  • „Образователни и забавни игри“ - шах, дама и т.н.

  • „Сцена на открито - Покажи таланта си!“.

  • „Къщичка на книгата и любовта“ - място за почивка с любима книга и любим човек.

Стартиращото събитие постави началото на цикъл от обучения за деца и младежи от гр. Ямбол чрез които се цели повишаване на информираността им по социално значими теми, свързани с доброволчество, оказване на първа помощ, превенция на агресивно поведение и зависимости, превенция на пътен травматизъм, екология и т.н.

Младежкото пространството е създадено по фонд "Изграждане на капацитета на Националните дружества", финансиран от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

Изказваме благодарност на всички наши партньори, които ни подкрепиха, уверени сме, че съвместното ни партньорството носи удовлетворение от работата в полза на уязвимите деца и младежи от гр. Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!