Обратно към категорията

Четиридесет и седем са вече почетните граждани на Ямбол

Добавено на: 24.06.2024 16:06
   

Четиридесет и седем са вече почетните граждани на Ямбол, след като в днешния празничен за града ден с титлата бяха удостоени заслужилият треньор Йордан Атанасов, архитект Сотир Камбуров и физикът-откривател Христо Дичев. Голямата награда на Ямбол беше връчена на Факултет „Техника и технологии“, на който тази година отбелязваме 60-години от създаването му. С почетен знак „Герб на Община Ямбол“ е наградена Териториалната организация на Научно-техническите съюзи, която чества 90 години. 

Наградите бяха връчени на тържествена сесия днес в Културно-информационен център „Безистен“ в присъствието на много гости.

„Историята на нашия град е преди всичко история на неговите жители. С право се гордеем с нашите съграждани, които прославят Ямбол със своята упорита работа и с постиженията си в спорта, изкуството и науката. Изпитвам не само радост, но и гордост, защото този град се развива, благодарение на усилията, които всички ние полагаме за доброто на Ямбол“, каза преди това кметът Валентин Ревански по време на тържествената церемония пред сградата на общинската администрация. Там се състоя ритуал по издигане на знамената – националното, на град Ямбол и на Европейския съюз. В него участваха представителни части на военнослужещи от Ямболския гарнизон и градския духов оркестър към НЧ „Съгласие-1862“

„Колкото и различни да сме, каквито и да са нашите съдби, всички ни обединява любовта към нашия общ дом Ямбол, участието в неговата съдба и доброто ни отношение към неговия облик и традиции. Заедно с вас развиваме нашия град – изграждаме по-добра инфраструктура, създаваме повече места за спорт, обществени пространства и нови паркови зони. Всички тези и други позитивни промени в живота на града са резултат от нашата съвместна работа.“, каза още кметът Ревански и благодари на всички дарители, които продължават да подкрепят добрите каузи за нашия град.

В своето приветствие председателят на Общинския съвет Антон Шиков открои като положителен факт през последните пет години, че все повече граждани и организации търсят контакт с общинските съветници и открито поставят въпроси за обсъждане. „Считам, че всички ние трябва да сме горди, че сме избрали Ямбол за място, където сме създали своите семейства и практикуваме професиите си. Гордея се и с това, че все повече млади хора, като мой ученик от преди 15 години, ми казват, че искат да се върнат тук, в родния Ямбол“, каза още Антон Шиков. Той припомни, че ямболската община е създадена през 1870 г. и тази година навършва 154 години. Доброто взаимодействие между кметската институция и Общинския съвет са двигателите на развитието на един град, подчерта Шиков.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!