Обратно към категорията

Читалище „Умение-2003“ организира два фестивала онлайн

Добавено на: 02.11.2020 10:23
Снимки: Pixabay.com
   

Читалище „Умение-2003“ обяви два фестивала онлайн, съобщиха от там.

Фестивалът „Ямбол пее и танцува“ традиционно се провежда в рамките на Деня на Ямбол, но заради епидемичната обстановка в страната тази година няколко пъти беше отлаган. „Тъй като считаме, че творчеството поддържа най-силно духа и надеждите ни, особено в моменти на криза, ще проведем фестивала в онлайн-формат“, обясниха организаторите.

Във фестивала „Ямбол пее и танцува“ могат да вземат участие индивидуални изпълнители - певци и танцьори, непрофесионални певчески и танцови състави от цялата страна, както и етнически българи от други държави, като тяхната възраст или други особености не са от значение. Жанрът на музиката също е по избор на изпълнителите. Участниците трябва да изпратят свои видеоклипове до 30 ноември, а резултатите ще бъдат обявени на 10 декември – Световния ден на човешките права.

Другият фестивал – „Слънцето в мен и теб“ пък дава възможност на всички деца и млади хора, детски градини, училища, читалища, неправителствени организации или неформални групи от България и чужбина да дадат воля на въображението си и придобият смелост да представят публично своите умения и възгледи за отношенията в семейството и с другите.

В него може да се участва както индивидуално, така и групово – с приятели, със семейството, с групата в детската градина, с класа в училище или с групата от читалището или друга организация.

Участниците могат да се представят с неограничен брой:

Песни по избор – заснети на видео чрез телефон в хоризонтално положение, камера или телефон и изпратени с линк през Wetransfer, Google Drive (Гугъл диск) или други интернет платформи за споделяне на файлове

Танци по избор - заснети на видео чрез телефон в хоризонтално положение, камера или телефон и изпратени с линк през Wetransfer, Google Drive (Гугъл диск) или други интернет платформи за споделяне на файлове

Рисунка за семейството и/или приятелството – изпратена като снимка или сканирано копие, като форматът и техниката са по избор на участника

Макет /модел/ от природни или други материали за украса на дома, класната стая или офиса - изпратен като снимка, като техниката за изработка е по избор на участника

Фотография на любимото ти място – форматът и стилът са по избор на участника

Есе, разказ, стихотворение за семейството и приятелството – няма ограничение в обема, но е желателно да е във формат Word

Мултимедийна презентация за семейството и приятелството - няма ограничение в обема, но е желателно да е във формат Powerpoint или pdf.

Творби на приложните изкуства - изпратени като снимка, като техниката за изработка е по избор на участника

И ... каквото още им хрумне, за да изразят своите мисли за семейството и приятелството.

За да участват във фестивала трябва да изпратят до 18 ноември 2020 г. по електронен път, а резултатите ще бъдат обявени на 21 ноември 2020 г. – Деня на християнското семейство и християнската младеж.

Видеозаписите и снимките за двата фестивала се приемат на e-mail: umenie2003@gmail.com или или като съобщение до профила на НЧ „Умение-2003“ във Facebook.

Всички конкурсни видеа и материали ще бъдат качени във Facebook и YouTube каналите на НЧ „Умение-2003“, като видеата няма да бъдат използвани от организаторите с търговска цел.

Такса за участие и в двата фестивала няма, но пък има стимули за участниците! Най-добрите от тях ще получат специални награди, а всички ще получат и грамоти за участие.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!