Обратно към категорията

Читателска надпревара преди Нощта на литературата в Ямбол

Добавено на: 07.09.2022 08:21
   

„Разказвачи на XX век” е наименованието на читателската надпревара с участието на читатели на Детски отдел на Регионална библиотека „Г. С. Раковски“, която ще се проведе днес в Ямбол. Началото е от 10:30 часа. Организатор е Регионална библиотека „Г. С. Раковски“, а входът е свободен.
За 11-ти пореден път в цялата страна днес се провежда инициативата Нощ на литературата. 18 са населените места, в които известни личности ще четат откъси от съвременна европейска литература.
Инициативата се провежда от 2012-та година у нас и цели да популяризира добрата европейска литература. Организатори са различни посолства и културни центрове на европейски страни у нас.
В т. нар. "читателски гнезда" в цялата страна известни личности ще четат един и същи откъс от една и съща книга на всеки 30 минути - от 18 до 21, 30 часа тази вечер.
В България се включват София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Стара Загора, Шумен.
За първи път се включва и софийското село Чавдар.
В Нощта на литературата по традиция в част от читателските гнезда е осигурен жестомимичен превод. Всички книги, включени в четенията тази вечер могат да бъдат открити в шатрите на издателствата на Алеята на книгата, която продължава до неделя включително.
Нощта на литературата е събитие, което се провежда по едно и също време в различни европейски градове.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!