Обратно към категорията

Чрез анкети лице в лице проучват удовлетвореността на потребителите от социалните услуги, предоставяни от общината

   

Султанка Николова и Румяна Стойчева са две млади момичета, които преоткриха себе си като консултанти и анализатори след встъпването си в общинската администрация. Двете са назначени като сътрудници по проект № BG05SFPR002-2.002-0024-C01 „Укрепване на общинския капацитет на Община Болярово" по процедура "Укрепване на общинския капацитет", който стартира от 1 февруари 2023 г. и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд чрез Оперативна програма" Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г.

Целта на проекта е да подкрепи реформирането на системата на социалните услуги и улесняването на преходите към новите механизми на местно ниво, чрез развитие и укрепване на общинския капацитет на Община Болярово.

„Преди бях чувала за социални услуги и за това, че общината ги предоставя на нуждаещи се хора. Но сега успях отблизо да се запозная с тези хора, да осъзная колко е важно наистина да бъдат подкрепяни“, споделя Султанка Николова.

„Работата ни позволи и по-задълбочено да вникнем в същността и видовете социални услуги“, допълва Румяна Стойчева.

През периода 24 април – 3 май двете проведоха анкетно проучване на удовлетвореността на потребителите на услугите „Топъл обяд“ и „Домашен социален патронаж“ в община Болярово. От общо 270 потребители, анкетирани чрез посещение в дома бяха 150 от всяко населено място на община Болярово.

„По-голяма част от потребителите са напълно удовлетворени от услугите. Има, разбира се и препоръки, които сме представили пред общинското ръководство“, каза Румяна Стойчева.

Стационарното работно място на сътрудниците по проекта е в Центъра за административни услуги и информация в сградата на общинската администрация, макар, че по-често работят на терен – сред служителите в социалните услуги и потребителите. Двете са създали и публична група Проект "Укрепване на общинския капацитет на Община Болярово" във фейсбук, чрез която също популяризират социалните услуги в общината и приемат предложения.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!