Обратно към категорията

Д-р Димитър Рунков: До края на годината МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол ще обяви обществената поръчка за изграждане на новата болница

Добавено на: 10.11.2020 18:10
   

Средствата за 2020г. са приведени

На брифинг след заседанието на ОМС директорът на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков съобщи важна за гражданите на Ямбол и областта новина свързана с изграждането на новия комплекс на болница. На 6 ноември областната болница е получила първият транж от средства, определени за 2020 г. за стартиране на процедурата. Средствата са на стойност 13,5 млн. лв. „Тук е моментът да призова, всички недоброжелатели да ни оставят да поработим заедно с екипа, за да може по най-бързия начин да стартираме процедурата. Това се прави за града в полза на гражданите. Бих казал това е кауза, номер едно за града“, каза д-р Димитър Рунков, директор на МБАЛ. До края на годината, според него е абсолютно задължително и ще бъде пусната обществената поръчка.

Областният управител Димитър Иванов също коментира новината с думите: „Един от основните приоритети, които имахме с д-р Рунков и искаме да изпълним, е това. Поставихме си го като основна цел и сме на път да го завършим. Като хора, които живеем и сме свързани с този град и област искаме този процес в здравеопазването да бъде завършен и лекарите да работят в една наистина по-добра среда още през 2021 година, а пациентите да имат добри условия за лекуване. Казвам 2021 година, защото мисля, че това са реални срокове“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!