Обратно към категорията

Да сбъднеш мечта! Историята на Станислава от с. Тенево до пещера "Проходна" (ВИДЕО)

Добавено на: 26.09.2020 13:09
   

Да погледнеш отблизо „Очите“. Онези Божествените очи в пещера Проходна. Трудна мисия, особено ако си в неравностойно положение. А щастието и емоциите на приключенците са неописуеми на финала.

Завинаги e запечатан моментът на Станислава от ямболското село Тенево. Стаси пропътува близо 600 км за един ден, спокойно и без проблеми, за да сбъдне поредна мечта. Този момент ще остане незабравим и със своята история. Трудно може да бъде обяснено усещането, когато си поставен в ситуация, в която можеш да помогнеш само ти. А ако го направиш, един човек ще бъде щастлив, който се е примирил след сгромолясване на мечтата му. Особено, ако е прикован към количка.

Ще ви разкажем накратко историята. С екипа на Радио 999 се свързаха организаторите от Фондация „Ела и ти“ - София с молба за помощ за момиче от с. Тенево. Тя е трябвало да пътува до пещера Проходна, но няколко дни преди това се поврежда транспорта й. Свързахме се със семейството, но те отказаха да бъдат снимани за репортаж. От скромност. Разпитахме за тях – скромни, честни и стеснителни хора са. Но са и много усмихнати, убедихме се по-късно.

Екипът на Радио 999 без колебание единодушно взе решение да осъществи желанието на Стаси и тя преживя приключението. Приключение, което преживяха десетки хора в нейното положение. За Фондация „Ела и Ти“ това е поредното предизвикателство, но тяхната награда е радостта в очите на момчетата и момичетата в неравностойно положение.
Но всичко не свърши дотук. В невъзможност да види „Очите“ бе и Ясен от Варна. Екипът на 999 се свърза със свой приятел Боби Димитров от морската столица, който веднага прегърна идеята. И Ясен посети пещерата.

Oрганизацията на събитието бе перфектна. Спасители от Пещерно спасяване – Пазарджик и доброволци от „Ела и ти“ бяха безупречни. Съдействие са случването имаше и от Столична община и община Луковит.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!