Обратно към категорията

С дарения за поредна година са отпечатани календар и картички с благотворителна цел за Общинския приют за кучета в Ямбол

Добавено на: 20.12.2023 13:58
   

Календар за предстоящата година и картички с фотоси на доскоро бездомни кучета, а сега обитатели на Общински приют за безстопанствени животни, се разпространяват в Ямбол с благотворителна цел. Отпечатването им е извършено с дарения на граждани. Снимките са предоставени безвъзмездно от фотографите Йордан Танев-Балки и Стефан Каменов, а в подредбата им участваха калиграфът Маргарита Дончева, психолога Деница Козарева, екипът на Общинския приют и младите доброволци от ПГ „Васил Левски“, ГСАГД „Кольо Фичето“, ПГИ „Г.С.Раковски“ и Общински младежки парламент.

Инициативата се провежда вече четвърта година. Със събраните средства от предходните кампании бяха използвани за подобрения в дома на кучетата. И тазгодишните постъпления от календара и картичките ще се ползват за благоустройства. В момента в ямболския приют живеят над 130 четириноги и те се нуждаят от чаршафи или пелени, хавлиени кърпи, леки одеала, кучешки постелки, дървени палети, къщички – нови или използвани, транспортни боксове, сгъваеми транспортни клетки, лакомства, поводи и нашийници, играчки, препарати за външно обезпаразитяване.

Календарът за 2024 г. струва 20 лева, картичките са по 2 лв. Можете да ги закупите от Центъра за административно обслужване на общината, от Културно-информационен център „Безистен“ и от ветеринарните клиники „М&Б“ на ул. „Хан Тервел“ № 32 и „Приятели“ на ул. „Мидия“ № 9 в града.

Дарителската сметка на Общинския приют, по която могат да се превеждат средства с цел оказване на финансова помощ за животните е:

IBAN:BG13 SOMB 9130 84 24420344

BIC: SOMBBGSF

ОБЩИНСКА БАНКА АД

Основание за плащане: за Общински приют за безстопанствени животни.

Дарението се вписва в специален дневник, като съответно се издават необходимите документи на дарителите.

На място в Приюта за безстопанствени животни се приемат и предметни дарения, като всеки, който желае да види или осинови четириногите любимци, може да се обади на телефонен номер: 046/ 681 317, Надежда Горанова, главен експерт „Екология“ в Община Ямбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!