Обратно към категорията

Дариха 2000 тома на библиотеките в община „Тунджа“

Добавено на: 30.08.2021 17:46
   

Издателство „Захарий Стоянов“ дари 2000 тома класическа и съвременна българска литература на библиотеките на 40-те тунджански читалища, това оповестиха на редовния седмичен брифинг кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и Иван Гранитски.

Издателят припомни, че тази традиция датира от 5-6 години, обикновено е свързана с празника на община „Тунджа“, но сега е в навечерието на новата учебна година.

Малко са общините, които имат стратегия за насърчаване на културното развитие и подпомагат творците в условия, когато държавата е абдикирала от това, подчерта приноса на община „Тунджа“ Иван Гранитски и заяви, че за издателството е дълг, чест и радост да продължи създадената традиция.

Сред даренията са произведения на класическата литература от автори като Йордан Йовков, Иван Вазов, Елин Пелин, Стоян Михайловски, Стоян Загорчинов, Паисий Хилендарски, но има и съвременна българска литература – поезия, проза, критика, есеистика, научна и детска литература.

Ще продължаваме да даряваме литература, докато община „Тунджа“ има тази умна и национално-отговорна стратегия и философия на мислене, подчерта още Иван Гранитски.

Георги Георгиев благодари за дългогодишното и полезно сътрудничество с издателство „Захари Стоянов“ от името на всички тунджанци, до които ще достигнат новите книги.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!