Обратно към категорията

В Деня на благотворителността община „Тунджа“ връчи две стипендии на възпитаници на ПГЗ „Христо Ботев“

Добавено на: 19.10.2021 15:17
   

Стипендии на двама възпитаници на Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ връчи кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев в Деня на благотворителността – 19 октомври.
Заедно с дарителя – Стоян Александров, председател на Съюзът зърнопроизводителите в област Ямбол, те дойдоха лично в учебното заведение, за да предадат дарението. Негова е волята стипендиите в размер по 500 лв. да бъдат отново за двама ученици, които са от община „Тунджа“ – Динко Славов с постоянен адрес в с. Златари от 12 клас и Валентин Иванов с постоянен адрес в с. Ботево, който през тази година завърши учебното заведение и вече работи в сферата на селското стопанство.
Средствата са част от Благотворителната коледна кампания на община „Тунджа“, проведена в края на 2020 г.
„Благотворителността е най-присъщото човешко състояние - желанието и възможността на един човек да помогне на друг“, каза Георги Георгиев в обръщението си към учениците и допълни, че е щастлив, че толкова години община „Тунджа“ разгръща основно две големи благотворителни кампании в подкрепа на гражданите - от най-малките до най-възрастните, които имат нужда от помощ или от стимул.
Той припомни, че най-голямата кампания на общината е Коледният благотворителен бал, благодарение на който вече 12 години постъпват дарения във Фонда за набиране на средства за стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти с високи постижения в образованието, спорта и изкуствата.
Досега във Фонда са събрани общо 419 866 лв. С тях са осигурени 2085 стипендии и еднократно финансово стимулиране за 279 243 лв.; лечение на 17 деца и младежи за 56 890 лв., лаптопи и таблети за 150 ученици за 17 450 лв. и летен отдих за 340 ученици за 38 383 лв. „Числата са красноречиви, но по-важното е, че зад тях стоят подпомогнати човешки съдби“, подчерта още кметът Георги Георгиев.
Другата благотворителна кауза е от 2020 г. – „Великден за баба и дядо“. Чрез нея общината събира дарения на средства и на хранителни продукти, за да изненада за Великден общо 3470 потребители на социални услуги, социално слаби и възрастни хора. В тежките дни на пандемията, когато дори и роднините им не успяха да стигнат до тях, те получиха жест на внимание и великденски обяд, за да усетят празника и да разберат, че не са сами.
Кметът на Георги Георгиев поздрави учениците, почти половината от които са жители на община „Тунджа“, и им пожела да се образоват и да се върнат да работят по родните си места.
„Ще продължим да подпомагаме ученолюбивите и талантливи ученици на ПГЗ „Христо Ботев“, които посещават часовете и имат намерение да продължат да се реализират в селското стопанство“, каза дарителят Стоян Александров. Той подчерта, че ще обмислят дали могат да помогнат и с електронни устройстваучениците, за да улеснят дистанционното им обучение.
„Вие сте за мен в най-доброто училище в Ямбол, аз самият съм негов възпитаник, то ми даде тласък да завърша висше образование в сферата на селското стопанство и да се реализирам“, обърна се той към учениците и допълни, че от Съюза са готови да помогнат на Динко Славов, ако реши да продължи образованието си във висше учебно заведение.
В знак на благодарност директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ Тодор Тодоров връчи почетния знак на гимназията на Георги Георгиев и на Стоян Александров.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!