Обратно към категорията

Десетте училища в община Тунджа ще посрещнат над 900 ученици през новата учебна година

Добавено на: 13.09.2023 07:28
   

Десетте училища в селата на община Тунджа ще посрещнат 922-ма ученици през новата учебна 2023/2024 г. От тях за първи път училищния праг ще прекрачат 125 първокласници на 15 септември, съобщи на брифинг ресорният заместник-кмет по образование Димитър Димитров.

За новата учебна година са в готовност всички десет тунджански училища – две начални, шест основни, едно обединено и едно средно училище. Учениците от първи до седми клас са 825, а от осми до дванадесети – 97.

Община Тунджа е поискала от Министерството на образованието и науката два нови училищни автобуса. Необходима е подмяна на автобусния парк в средищните училища, в които учат деца от няколко населени места, каза още зам.-кметът Димитров.

Всички първокласници ще получат книжки и учебни пособия като подарък от Общината, а осмокласниците – еднократно финансово стимулиране в размер на 100 лева. Средствата се осигуряват от общинския фонд за подпомагане на ученици и студенти.

Детските градини на територията на община Тунджа ще посрещнат 474 деца. Сформирани са 29 целодневни групи, от тях – три яслени. Осигурен е специализиран транспорт за децата от села, в които няма детски градини, добави Димитров. 

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!