Обратно към категорията

Деца боядисваха великденски яйца, Община Ямбол и ПГТ „Алеко Константинов“ – Ямбол подариха повече от 700 козунака

Добавено на: 13.04.2023 14:07
   

На Велики четвъртък деца от група „Делфин“ на Детска градина „Слънце“ - Ямбол боядисваха великденски яйца на улица „Георги С. Раковски“ – срещу сградата на Регионална библиотека. Те пяха празнични песни и научиха повече за традициите на Великден. В боядисването на яйца се включиха и десетки други деца.

Красив фон на празничното събитие бяха украсените от детските градини и детските ясли в града разцъфнали дръвчета.

Най-малките жители на община Ямбол бяха поздравени от кмета Валентин Ревански и от неговия заместник Енчо Керязов, които им подариха тематични подаръци.

Инициативата се проведе за втора поредна година, организирана от Община Ямбол, Културно-информационен център „Безистен“ и Народно читалище „Зора – 1945“ – Ямбол.

По същото време ученички от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Ямбол и техни учители раздадоха над 700 малки козунака на минувачите, подарък от Община Ямбол и от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ за предстоящия светъл християнски празник.

Празникът завърши с много усмивки и добро настроение на деца и възрастни. Присъстващите споделиха, че Ямбол става все по-красив, а празничните събития – все по-богати, интересни и разнообразни.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!