Обратно към категорията

Деца и пътни полицаи заедно за спазване на правилата за пътна безопасност

Добавено на: 13.11.2019 16:51
   

Днес децата от две детски градини в Ямбол демонстрираха отлично познаване на основните правила за пътна безопасност. Посещението на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол в ДГ „Пламъче“ и ДГ „Пролет“ предизвика голямо оживление и много коментари сред малчуганите. Под формата на кратки занимателни игри с въпроси стана ясно, че децата знаят едни от най-важните правила за сигурността на пътя, умеят да разпознават грешните решения и рискови ситуации при които някой може да пострада. Децата научиха повече за забранителните и указателните знаците, специално внимание беше обърната на знаците, които се поставят в близост до детски и учебни заведения, паркове и градини. Припомниха си безопасните местата за игра, както и как да се качват и слизат и къде трябва да сядат, като пътници в автомобилите.

В края на занятията весели песни огласиха залите в знак на благодарност към полицаите, които следят за безопасността на пътя. Най-малките участници в движението искрено заявиха, че ще спазват безусловно правилата и отправиха обръщение към всички да бъдат по отговорни и толерантни.

Срещите с най-малките участници в движението се реализират в рамките на кампанията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, съпътстваща традиционната акция „Зима“ в периода от 11 до 20 ноември 2019.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!