Обратно към категорията

Деца от социалните услуги в Ямбол ще получат технически средства, за да учат дистанционно

Добавено на: 01.09.2020 16:55
   

С цел подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в Центрове за настаняване от семеен тип на територията на община Ямбол, по Проект финансиран чрез Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика ще бъдат закупени технически средства - компютри, таблет, мултифункционални устройства и рутери.

На 24.08.2020 г. между Община Ямбол и Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, се сключи договор по проект финансиран по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност, от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас.

Реализирането на дейностите по договора стартира на 01.09.2020 г. и е със срок на изпълнение до 15.11.2020 г.

С отпуснатите средства в размер на 9 660 лв. ще бъдат закупени 3 компютърни конфигурации, 9 преносими компютъра, 1 таблет, 2 мултифункционални устройства и 2 рутера за общо 20 деца, подлежащи на задължително предучилищно и училищно образование от две социални услуги на територията на Община Ямбол - Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания.

С дигиталните устройства ще бъде подпомогната самостоятелната подготовка на децата. Учениците ще имат възможност да ползват образователни платформи и да участват пълноценно при дистанционно обучение, при възникнала необходимост в училище през новата 2020/2021 учебна година.

В резултат от изпълнението на проекта се очаква да се осигури непрекъснат образователен процес в електронна среда за децата и младежите, настанени в центровете за настаняване от семеен тип. Така те ще получат равни условия с учениците, отглеждани в домашна среда за усвояване на учебния материал, чрез онлайн обучение; развиване на компетентности при работа с различни образователни платформи, при междуличностна комуникация чрез електронни средства; формиране на способност за търсене на информация по проблем и ползването й при необходимост; изграждане на учащите като равностойни участници на пазара на труда.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!