Обратно към категорията

Децата на Ямбол се радваха на разнообразна програма за Международния ден на детето (СНИМКИ+ВИДЕО)

Добавено на: 01.06.2021 18:24
   

Празничният 1 юни донесе много емоции на децата в Ямбол.

В 10:00 часа деца от подготвителните групи на седем от детските градини в града – ДГ „Пролет“, ДГ „Пламъче“, ДГ „Радост“, ДГ „Слънце“, ДГ „Биляна“, ДГ „Свобода“ и ДГ „Червената шапчица“, засадиха цветя в кашпите между Младежки културен център „Георги Братанов“ и Спортна зала „Диана“ с помощта на служители от Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“. Растенията бяха антиринум, които разговорно наричаме „кученце“.

Децата останаха много доволни и обещаха, че и занапред ще продължат да засаждат цветя и дръвчета.

В зала „Диана“ се проведе щафетата за ученици от втори, трети и четвърти клас на ямболските училища. Съставът на отборите от всяко учебно заведение беше по осем ученици за всяка възрастова група /пет момчета и три момичета/. Участваха 160 ученици от ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Петър Берон“, ОУ „Николай Петрини“, НУ „Проф. Нойков“ и НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В началото на състезанието отборът на Баскетболен клуб „Тунджа“ с треньор Здравко Янчев демонстрира уменията си и получи заслужени аплодисменти.

Малките състезатели в щафетата бягаха, преминаваха по пейка, преодоляваха препятствия, правеха кълбо напред на дюшек, дриблираха през препятствия с топка през препятствия и стреляха в баскетболния кош.

Победителите получиха много награди, осигурени от Община Ямбол – преносими баскетболни кошове и грамоти.

На всички учебни заведения бяха раздадени кошове и мрежи. Отличията на победителите връчи кметът на община Ямбол Валентин Ревански. Председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и заместник-кмет на община Ямбол Михаил Керемидчиев също изненада участниците с награди – раници и шоколади.

В оспорваната борба по преодоляване на щафетата комплексни победители са учениците от отборите на ОУ „Любен Каравелов“, следвани от възпитаниците на ОУ ОУ „Николай Петрини“ и учениците на НУ „Проф. Нойков“.

В 11:00 часа в малкия розариум на парка започна празникът на Общински детски комплекс - Ямбол и Младежки културен център „Георги Братанов“. Децата рисуваха с тебешири на земята, а после лицата им бяха изрисувани с красиви животни и цветя. Малчуганите получиха над 1000 разноцветни балона.

Заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов зарадва децата в Детско отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ – Ямбол с книжки и балони.

В авиобаза „Безмер“ се проведе Ден на отворени врати по повод празника.

От 9:30 часа до 12:30 часа малките любители на авиацията се запознаха отблизо с ремонтираните и модернизирани самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника.

Децата показаха уменията си в конкурса за рисунка на асфалт и най-добрите получиха награди.

Клубът по водомоторни спортове с председател Валентин Захариев подари на децата отКомплекса за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол едно незабравимо преживяване. Желаещите имаха възможността да направят обиколка по река Тунджа с джет при спазването на всички мерки за безопасност.

През целия ден всички деца можеха безплатно да се качат на един от „водните мотоциклети“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!