Обратно към категорията

Девети фестивал „Тунджа -творчество и иновации”- празник на младостта и традициите

Добавено на: 25.09.2019 18:21
   
На 21 септември 2019 година в село Безмер се проведе Девети фестивал „Тунджа- творчество и иновации”. Организатори на този вълнуващ празник на младостта и традициите са Община „Тунджа”, кметство село Безмер и Народно читалище ”Светлина - 1928” – с. Безмер, като за пореден път в провеждането на събитието активно участваха Авиобаза Безмер, Областен съвет на Български червен кръст, Общински център за изкуство и извънучилищни дейности „Тунджа”, кметства, читалища, учебни и социални заведения от общината.
Тази година във фестивала взеха участие 31 отбора от 17 населени места на община „Тунджа“- селата Безмер, Болярско, Ботево, Веселиново, Генерал Тошево, Гълъбинци, Дражево, Кабиле, Козарево, Коневец, Крумово, Кукорево, Овчи кладенец, Роза, Ханово, Хаджидимитрово и Чарган. Те се състезаваха в специално подготвените кътове за пейнтбол, стрийтбол, дърпане на въже, дженга, скачане с чували, дартс, стрелба с лък.
В изпълнения с много енергия празник не липсваха занимания с несъстезателен характер - канадска борба и традиционните арт-ателиета. В ателиетата най-малките участници и техните родители рисуваха или изработваха заедно различни сувенири.
С приветствие към участници и гости на селото се обърнаха кметът на село Безмер Росен Русев и кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев.
„Добре дошли на този прекрасен празник на младостта! Години наред той събира младите хора от нашата община, за да премерят сили в различни състезания, за да творят, да общуват и да създават приятелства, които да укрепват във времето. И аз се радвам, че много от младежите на фестивала са част от самодейните колективи при читалищата и се включват активно в различни прояви. Това ми дава надеждата, че няма да бъдат забравени традициите ни, че след нас ще остане поколение, готово да впрегне своята енергия и устрем за достойни каузи .“ каза в словото си Георги Георгиев.
Силно начало на празника бе връчването на закупените мобилни ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Скалица и Тенево. Кампанията „Тунджа може“ успя да обедини хора от всяка възраст, доказвайки силата на единството в името на една благородна цел.
Ентусиазмът от успешния финал на инициативата се превърна в допълнителен стимул за младите хора да покажат своите възможности в състезанията. Отборите получиха тениски, чиито щампи тази година бяха колоритните, игриви козлета на твореца Иван Колев - почетен гражданин на община „Тунджа“. Докато течеше оспорваната надпревара в различните състезания, отново бе раздадена топла храна на самотно живеещи възрастни хора от младежи от община „Тунджа“ и доброволци от Младежката организация на Български червен кръст. Всички присъстващи на фестивала също имаха възможност да опитат от вкусния боб с наденица, приготвен от полевата кухня на Авиобаза Безмер.
След оспорвана, почти четири часова надпревара, бяха излъчени следните победители:

Стрелба с лък- село Безмер

Дартс- село Ханово

Стрийтбол- село Безмер

Пейнтбол – село Ханово

Дърпане на въже- село Ханово

Скачане с чували- село Чарган

Дженга - село Роза

Благодарствена грамота за активно участие и подкрепа при организирането и провеждането на Младежкия фестивал получиха кметство с. Безмер, НЧ "Светлина 1928" с. Безмер, БЧК Ямбол, Авиобаза Безмер. Грамоти за участие получиха и всички участници във фестивала.

Празникът продължи с концерт на Стоянка Чирпанлиева и оркестър „Преслав“, много забавления и барбекю за отборите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!