Обратно към категорията

Димитър Иванов: Предстоят още много и важни проекти за Ямбол и областта, с които държавата се ангажира

Добавено на: 15.02.2021 15:57
   

След посещението на министър-председателя Бойко Борисов в област Ямбол, оглед на място на конкретните предстоящи проекти, които стартират, направиха областният управител Димитър Иванов, кметът на Ямбол Валентин Ревански, Димитър Николов и д-р Димитър Рунков.

На кръстовището на магазин „Практикер“ тече ремонтът на околовръстен път „Юг“, реализиран от Областно пътно управление. Освен в основния път, който ще изведе трафика извън града, държавата ще инвестира и в ново кръгово кръстовище на изхода на Ямбол. Министър-председателят Бойко Борисов пое този ангажимент към кмета на Ямбол и към гражданите.

Като продължение на добрата държавна политика към здравното осигуряване на хората в областта, дойде и новината, че след довършването на ремонта на Новата болница в Ямбол, държавата ще отпусне и средства за оборудване, медицинско и технологично, за новия болничен комплекс. Министър-председателят изрази очакване, че след като има избран изпълнител за довършване на болницата, ръководството ще се справи със сроковете и до края на годината Ямбол и гражданите на областта ще се лекуват в нова болница. Новината бе посрещната със задоволство от директора на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Димитър Рунков, който коментира, че нова модерна сграда и нова модерна техника са категорична предпоставка за привличане и на нови кадри и отлично обслужване на пациентите.

От посещението на министър-председателя в Ямбол можем да отбележим още два много важни новини коментира областният управител Димитър Иванов: „Това на което държахме да стартираме и ще се случи още в началото на месец март  е основният ремонт на изключително натовареният и използван пътен участък между Елхово и Окоп, част от главен път I-7. Радостно е, че и проектът за лекоатлетическата писта на стадиона в областния град е готов и ще бъде финансиран от Министерство на младежта и спорта. Това са все ангажименти поети и изпълнявани от държавата“, каза още Иванов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!