Обратно към категорията

Днес е Деня на детето

Добавено на: 01.06.2020 08:09
   

Днес се празнува Деня на детето. Един от най-чистите празници, в които всички деца по света имат правото да празнуват, както и да се чувстват сигурни и защитени. Въпреки че този празник не се отбелязва на една и съща дата по целия свят, значението му навсякъде е едно и също. В България той започва своето съществуване на 8 май през далечната 1925 година, под патронажа на княгиня Евдокия. По-късно, след преврата, в нашата страна неговото честване започва да се отбелязва на 1-ви юни в страните от комунистическия блок. И до днес събитието запазва своето съществуване, в този си вид, във всички тези държави.

В област Ямбол празника ще бъде отбелязан подобаващо, като в град Ямбол това започна още с раздаването на 600 безплатни билета за най-малките жители и гости на града за цирк „Арена“, който ще бъде тук до 3-ти юни включително. Днес в 11 часа инициативата продължава с раздаването на 1000 цветни балона и много подаръци за децата, което ще се случи в градския парк, в района на централния фонтан. Те ще имат възможност да покажат своя талант с рисунки на асфалт отново на същото място.

В община Тунджа детските градини в селата също ще се включат в отпразнуването на този ден. Това ще се случи в 11 села в диапазона от 10 до 11:30 часа.


Маркери: днес, Деня, имат

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!