Обратно към категорията

От днес МВР издава удостоверения за изгубена лична карта, с които да се гласува

Добавено на: 06.07.2021 09:57
   

Българските граждани, които са с изгубени или откраднати документи за самоличност, но желаят да упражнят правото си на глас, също ще могат да гласуват на 11 юли.

За целта от днес до 11 юли включително те могат да подадат молба за удостоверение във всички звена „Български документи за самоличност“, съобщават от Областна дирекция на МВР-Ямбол.

Както вече ЦИК реши всички избиратели, с изтекли лични документи след 13 март 2020 г. до изборния ден на 11 юли, ще имат право да гласуват с тях. За целта те няма нужда да представят пред СИК удостоверение от МВР.

Работното време на Районните управления на МВР ще бъде от 8,30 часа до 19,00 часа в деня на изборите, а ден по-рано, в събота (10 юли),ще бъде от 8,30 часа до 17,00 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 11 юли 2021 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!