Обратно към категорията

До два месеца стартира процедурата за възлагане на поръчки за технически проект за два участъка от Републиканската пътна мрежа в област Ямбол

Добавено на: 13.03.2024 09:27
   

Във връзка с нуждата от основен ремонт и състоялия се протест на жители на селата Бояджик, Болярско, Гълъбинци и Златари, относно лошото състояние на републиканския път, преминаващ през  техните населени места, областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова проведе среща с министъра на регионалното развитие и благоустройсвото Андрей Цеков.

В разговора с министър Цеков, областният управител на област Ямбол изрази своето притеснение относно състоянието на тези два участъка от Републиканската пътна мрежа, а именно път III-5503 в отсечката Бояджик – Болярско и път III-536 Ямбол – Роза – Ботево – Скалица – Овчи кладенец, които са предвидени в ремонтната програма на Агенция “Пътна инфраструктура” едва за следващата 2025 година, а тяхното състояние е силно компрометирано, което е предпоставка за създаване на тежки пътнотранспортни произшествия.

Областният управител получи уверението на министъра, че в рамките на два месеца ще бъде предвидено обявяването на обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на двете отсечки от Републиканската пътна мрежа, път III-5503 в отсечката Бояджик – Болярско и път III-536 Ямбол – Роза – Ботево – Скалица – Овчи кладенец.

“Тези два участъка са в окаяно състояние от години! Хиляди жители на община “Тунджа” пътуват ежедневно по тях, категорична съм, че ремонтът им е абсолютно наложителен в най-близко бъдеще. Щастлива съм, че с министър Цеков стигнахме до консенсус и получих неговото уверение за взимането на своевременни мерки!”, коментира областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!