Обратно към категорията

До месеци приключва ремонтът на Хамзабейли, трафикът през Лесово ще се засили

Добавено на: 11.12.2019 11:35
   

В началото на следващата година ще приключи ремонтът на съпределния на граничен пункт Лесово пункт Хамзабейли, съобщават от турските митници. Тогава се очаква и трафикът от там да се засили. 

От 2016 до края на ноември 2019 г. броят на преминалите товарни автомобили през българо-турската граница (ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово) e нараснал с над 100 000 камиона и е достигнал над 853 000 товарни автомобила. От тях близо 640 000 камиона са минали през ГКПП Капитан Андреево само за първите 11 месеца на тази година.

В момента, заради ремонта на Хамзабейли, трафикът е насочен основно през Капитан Андреево. След приключването на ремонтните дейности, се очаква пренасоченият от Лесово трафик да се върне към обичайния си маршрут, заявиха от турските митници на среща с българските си колеги вчера.

Българската и турската митнически администрации отправиха общо послание към превозвачите, че максималният капацитет за обработка на товарни автомобили на ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле е до 2200 товарни автомобила на денонощие в двете посоки. В същото време броят на камионите, които искат да преминат през тази точка от границата расте и това създава опашки. Икономическите оператори да обмислят възможните за тях алтернативни маршрути, включително такива с други видове транспорт, и с времето да реорганизират част от доставките си – това препоръчаха властите от двете страни на границата на турските транспортни компании, чийто камиони представляват голям процент от преминаващите през пункта.

Българските власти информираха турските власти и превозвачите, че към момента се търси терен за буферен паркинг преди ГКПП Капитан Андреево, който ще подобри условията за престой на шофьорите в условията на свръхнатовареност на пункта, но няма да доведе до намаляване на времето за обработка.

Днес на границата с Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщават от гранична полиция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!