Обратно към категорията

Доброволци на БЧК участваха в проявите за Международния ден на младежта

Добавено на: 14.08.2021 09:17
   

Доброволци от БМЧК-Ямбол се включиха в инициатива, организирана от Министерство на младежта и спорта и Община Ямбол по повод 12 август-Международния ден на младежта. Министерство на младежта и спорта тази година са избрали гр. Ямбол, гр.Велико Търново и гр. Пазарджик за градовете, в които да бъде отбелязан денят, с интересни събития, насочени към младите хора в България. Инициативата се провежда под надслов „Време на възможности“.

Доброволците на БМЧК се включиха в „Младежко изложение“ в Градски парк, в което участваха и други неправителствени организации, спортни клубове, училища и клубове по интереси от града и региона. На специално обособена шатра, доброволците запознаха гражданите с приоритетните дейности на младежката червенокръстка организация и раздаваха визитки на БМЧК-Ямбол на млади хора. Доброволците представиха по атрактивен начин дейностите си, чрез интерактивен клип. За наша радост, интересът към дейностите, които презентирахме беше голям. Освен на шатрата, доброволците имаха възможност да раздават визитки на всички гости и посетители на Градски парк.

Следващата инициатива бе „Младежко кафене“, в нея доброволците на БМЧК имаха възможност да дискутират със своите връстници темите: „Време на възможности“, „Младите хора като партньори, а не просто бенефициенти“ и „Младите хора и възстановителният процес от COVID-19“. Публиката също ще има възможността да задава въпроси към участниците.

Празника продължи с „Вечер на талантите“, в която се включи и рапърът Кристиан Талев-Криско, последва лятна кинопрожекция „Кино под звездите“ на българския филм „Доза щастие“.

Честването на празника в гр. Ямбол бе уважено и подкрепено от представители на Министерство на младежта и спорта и ръководството на Община Ямбол.

Събитието беше също така и част от Националната кампания на Български младежки Червен кръст “Умножи доброто 2.0”, по повод 100-годишнината на младежката организацията.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!