Обратно към категорията

Доброволци на БМЧК- Ямбол се включиха в Националната кампания "Умножи доброто 2.0"

Добавено на: 13.08.2021 11:04
   

Доброволци от БМЧК-Ямбол се включиха в Национална кампания „Умножи доброто 2.0”, организирана по повод Международния ден на младежта и 100-годишнината на БМЧК чрез поредица от инициативи.

Доброволците проведоха открити уроци на тема „Нашето здраве е в нашите ръце“, насочени към млади хора. Младите хора бяха запознати с информация за полезните и вредните храни в нашето ежедневие, съвременни изисквания за здравословно хранене, съвети как да отстояват на вредните изкушения-лакомства, напитки, които се предлагат на пазара в момента. Специално внимание бе отделено на темата, свързана с нарушенията на хранителното поведение сред младежите.

Друга инициатива, която доброволците проведоха бе цикъл от летни занимания с деца на тема „Превенция на пътния травматизъм“ в Учебен център на БЧК по пътна безопасност. Темата е избрана заради повишения риск от пътни инциденти с деца-пешеходци по време на лятната ваканция. По време на заниманията децата получиха знания, свързани с пътната безопасност и правилата за движение, за да успяват сами да се предпазват от рисковите ситуации, възникващи на пътното платно.

Раздадени бяха информационно-образователни материали по дискутираните теми на младежите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!