Обратно към категорията

Доброволци от Детско полицейско управление гостуваха в РУ - Ямбол

Добавено на: 25.02.2020 16:30
   

Шестокласниците бяха посрещнати от началника на управлението главен инспектор Тихомир Танчев, който представи характеристиката на своята длъжност и структурата на районното управление. Главен инспектор Танчев запозна накратко младите си „колеги“ с особеностите на територията, обслужвана от служителите на РУ - Ямбол, с различните направления на полицейската дейност и отговори на многобройните въпроси.

В залата за инструктаж младежите получиха допълнително информация за дейността на полицейските служители от инспекторите "Детска педагогическа стая" - Иванова и Христов.

Доброволците с интерес проследиха действията на служителите от оперативната дежурна част на областната дирекция. Наблюдаваха механизма на действие на единния европейски номер за спешни повиквания 112, и помещенията за настаняване и за оказване на полицейска закрила на малолетни и непълнолетни.

Визитата им продължи в научно-техническата лаборатория, където под зоркото наблюдение на мл.експерт Илиев, младежите взеха активно участие в „обработката“ на веществени доказателства, дактилоскопни следи и извършване на криминалистични изследвания. В края на срещата шекстокласниците благодариха на своите „колеги“ и им пожелаха спокойна работа.

Занятията с доброволците от детското полицейско управление продължават до края на учебната година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!