Обратно към категорията

Допитване до гражданите на община Ямбол относно „Синя зона“

Добавено на: 18.11.2019 17:52
   

Във връзка със запитване на граждани за възможността за паркиране в района на „Синя зона“ срещу заплащане в близост до работните им места, община Ямбол предлага нов вид абонамент по месторабота.

След въвеждането на трети етап от „Синя зона“ общият брой на паркоместата за платено паркиране е 917. От направения анализ за заетостта на паркоместата в различни часове на работното време на „Синя зона“ става ясно, че около 350 паркоместа средно са свободни през деня. В тази връзка община Ямбол предлага въвеждането на „абонамент по месторабота“ за търговци по смисъла на Търговския закон, лица, които упражняват свободна професия, нотариуси и частни съдебни изпълнители, вписани в съответните регистри, съгласно действащото законодателство на територията на Република България, ползващи собствени или наети имоти в територията на зоната, както и за граждани с трудов договор по месторабота, която попада в обхвата на „Синя зона“.

В зависимост от броя на свободните места в съответната зона ще се определи и броя на предоставените места за този вид абонамент, който да не надхвърля повече от 60% от свободните места т.е. 200 паркоместа. Община Ямбол предлага годишен абонамент от 600 лв. (50лв. на месец) с ДДС, сума близка до минималната работна заплата и месечен от 60 лв. с ДДС. По този начин ще се удовлетвори желанието на гражданите да паркират срещу заплащане в близост до работните си места и ще се разтоварят улиците и паркингите, които са в близост до „Синя зона“.

Молим гражданите на община Ямбол да участват в приложената анкета и да изпратят своите мнения на следния имейл адрес: press@yambol.bg в срок до 25 ноември 2019 година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!