Обратно към категорията

Допълнителни покани са пуснати в продажба за Коледния благотворителен бал на община Тунджа

Добавено на: 14.12.2022 13:19
   

Допълнителни покани са пуснати в продажба за Коледния благотворителен бал на община Тунджа. Поради големия интерес към събитието са отпечатани още 100, след първоначалните 400 покани. Коледният бал ще се състои на 15 декември в хотелски комплекс "Екатерина" край с. Веселиново, съобщи на брифинг кметът Георги Георгиев.

Поканите са на стойност 50 лева, а средствата постъпват във фонд за подпомагане на изявени ученици и студенти, както и за лечение на деца и младежи. Внесени са и дарения по сметката на общината, каза кметът Георгиев.

"Главната цел е да съберем колкото се може повече пари за тунджанските ученици, студенти и млади хора. Предоставени са и над 20 експоната за благотворителния търг – предимно картини", допълни той.

Организираният от общината Коледен бал ще се проведе за 14-ти път. Над половин милион лева е събраната сума от предходните издания на благотворителната инициатива. Средствата се набират и по време на бала, чрез благотворителен търг с предмети на изкуството, ръчно изработени сувенири и кулинарни специалитети.

Благодарение на инициативата до момента е осигурено лечение на 19 деца и младежи за близо 79 000 лева, отпуснати са 2220 стипендии и еднократно финансово стимулиране за 311 000 лева, закупени са лаптопи и таблети по време на онлайн обучението за 150 ученици за 17 450 лева, осигурен е ученически летен отдих на 380 деца на стойност 54 000 лева.

Близо 77 000 лева бяха събрани по време на 13-ия Коледен благотворителен бал на община Тунджа през миналата година.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!