Обратно към категорията

Досегашни директори на училища се оттеглят от конкурс за постовете си

Добавено на: 14.08.2022 09:21
   

Няма недопуснати кандидати до конкурсите за директори на осемте училища в област Ямбол, става ясно от протокола на комисията към Регионалното управление на образованието. Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово обаче е единственото, за чието директорско място кандидатства досегашният директор - Дора Карагьозова. Тя е и единственият кандидат за поста там, а конкурсът беше обявен за Болярово, тъй като договорът с Карагьозова беше подписан временно през февруари 2021 г. след освобождаването на титуляра Васил Гаджуров.
В останалите училища кандидатстват предимно нови за съответните учебни заведения лица.
Никой от колектива на Средно училище „Св. Климент Охридски“ – гр. Ямбол не се е осмелил да се кандидатира за директор. Единственият кандидат за там е Нели Тодорова, която е кандидатствала за общо четири места. Тя е допусната и до конкурсите за училищата в Завой, Бояджик и Тенево.
За последните две има най-сериозна конкуренция. За Начално училище „Васил Левски“ – с. Завой кандидат е и Ася Гогуланова, която и в момента е учител там.
За директорския пост в Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий” – с. Бояджик, освен Нели Тодорова кандидатстват също Димитър Димитров и Марина Куманова.
За Обединено училище "Васил Левски“ – с. Тенево Тодорова е в конкуренция с Весела Йовева и Наташа Трифонова.
Досегашната директорка на училището в Бояново кандидатства за поста в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово. Документи за там е подала и Нивелина Василева, в момента учител в същото училище.
Катя Димитрова, главен учител по математика, е кандидатът за директор на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски" – гр. Елхово.
За Спортно училище "Пиер дьо Кубертен“ – гр. Ямбол до конкурса са допуснати треньорката по вдигане на тежести Вълкана Андонова и Милена Тодорова – учител по география.
Датата за провеждането на втория етап от конкурсите все още не е обявена.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!