Обратно към категорията

Два басейна за гражданите на Ямбол през лятото

Добавено на: 25.05.2021 08:56
   

Два са басейните, които ще могат да се ползват през лятото в Ямбол – закритите басейни в Езиковата гимназия и в Гимназия „Васил Левски“, става ясно от заповед на кмета Валентин Ревански.

Припомняме, че общинският басейн в езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ беше изцяло обновен преди месеци и е свободен за ползване от всички граждани. Плувният комплекс работи всеки ден от 7:00 часа до 12:00 часа и от 14:30 часа до 20:30 часа. Осигурени са и квалифицирани спасители.

Със заповедта на кмета Валентин Ревански са забранява къпането в коритата на река Тунджа, водоемите в местността „Гърлата“, язовир „Двата чучура“ (Кринчовица), Главен напоителен канал (ГНК) – 7, „Гребен канал“. Откритият плувен басейн в комплекс „Вега“ беше затворен преди години по препоръка на здравните власти, не работи и закритият плувен басейн в сградата на факултет „Техника и технологии“.

Съгласно Наредбата за водноспасителната дейност и обезапасяването на водните площи забранените места за къпане ще бъдат обозначени с табели.

Служители от СПООР в Община Ямбол ще извършват проверки на забранените и потенциално опасни места за къпане. Лицата, които нарушават разпоредбите на Наредбата, носят административно-наказателна отговорност по чл. 32 от ЗАНН, ако не подлежат на по-тежко наказание.

Стопаните на разрешените за къпане места се задължават да спазват най-строго всички изисквания на Наредбата за водноспасителната дейност и обезапасяването на водните площи, като осигурят водното спасяване, медицинска помощ и санитарно-хигиенно обезпечаване на обектите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!