Обратно към категорията

Двадесет и седем училищни отбора ще представят Ямбол в зоналния етап от ученическите спортни игри

Добавено на: 29.03.2024 16:16
   

Ямбол ще бъде представен от двадесет и седем отбора от десет училища в зоналния етап на ученическите спортни игри. Това стана ясно след провеждането на церемония по закриването на Общинските ученически спортни игри – 2024  и награждаването на изявилите се ученици, като домакин на събитието бе Спортна зала „Диана“ -  Ямбол.

Програмата стартира с интересен демонстративен мач на звездите в ученическия волейбол между ученици и учители, а за доброто настроение на публиката, между награждаванията на отличилите се с изпълнения се включиха мажоретките от Основно училище „Любен Каравелов“ и Иновативно основно училище „Николай Петрини“.

След демонстративния мач заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов откри церемонията по награждаването на изявилите се ученици и училища. „За мен е удоволствие да присъствам на награждаването. Поздравявам всички за постигнатите резултати и им пожелавам успех в следващите етапи на ученическите спортни игри.“, каза Керязов.

Председателят на общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров, началникът на Регионално управление на образованието – Ямбол Георги Георгиев и Желязко Желязков, главен специалист „Младежки и спортни дейности“ към община Ямбол, наградиха отличилите се състезатели и отбори от различните видове спорт.

Училището с най-много представителни отбора в зоналния етап на ученическите спортни игри от нашия град е Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ с цели шест тима. Те ще имат отбори в баскетбола при юноши от 8-10 клас и 11-12 клас, във волейбола с отбори при девойки 8-10 клас и 11-12 клас, в шаха при юношите от 11-12 клас и по тенис на маса при девойките от 11-12 клас.

След ПМГ „Атанас Радев“, с най-много представителни отбора са Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ и Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ - с по четири тима всеки. За ГСАГД „Кольо Фичето“ това са състезателите във футбола при юношите от 8-10 и 11-12 клас, в тенис на маса при юношите от 8-10 клас и във волейбола при юношите от 11-12 клас. За ЕГ „Васил Карагьозов“ участващите отбори в зоналния етап от ученическите спортни игри са тези в леката атлетика при юноши и девойки от 8-10 клас и девойките от 11-12 клас, както и в бадминтона при юношите от 11-12 клас.

Две училища от Ямбол имат по три отбора, които ще вземат участие в следващия кръг от ученическите спортни игри - Основно училище „Николай Петрини“ и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“. За ОУ „Николай Петрини“ продължават напред учениците от баскетбола и шахмата при момчетата от 5-7 клас, плюс волейболният тим на момичетата от 5-7 клас. За ПГТ „Алеко Константинов“ представителите ще бъдат отборите по бадминтон при юноши и 8-10 клас и при  девойки 8-10 клас и 11-12 клас.

С по два отбора се представят Основно училище „П. Р. Славейков“ и Профилирана гимназия „Васил Левски“. От ОУ „П. Р. Славейков“ това са тимовете по футбол при момчетата от 5-7 клас и баскетбол при момичетата от 5-7 клас, а за ПГ „Васил Левски“ са отборите по шах за юноши 8-10 клас и по лека атлетика при юношите от 11-12 клас.

Основно училище „Любен Каравелов“ ще се представи с тим по лека атлетика при момичетата от 5-7 клас, а Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев - по тенис на маса при девойките от 8-10 клас. ПТГ „Иван Райнов“ ще участва в зоналните първенства с отбор при юноши 11-12 клас по тенис на маса.

Припомняме, че тази година Ямбол ще бъде домакин на зоналните първенства по футбол и волейбол през месец април, а през месец юни ще приеме и състезанията по тенис на маса от републиканския етап на ученическите спортни игри.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!