Обратно към категорията

Двама писатели са удостоени със званието "Почетен гражданин на Ямбол"

Добавено на: 28.05.2020 09:22
   

Любомир Котев и Христо Карастоянов получават званието "Почетен гражданин на община Ямбол". Това решение взе днес Общински съвет-Ямбол.

Христо Карастоянов е автор на повече от 30 книги – белетристика, публицистика и поезия. Член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. Носител е на редица престижни национални литературни награди. По романа му „Една и съща нощ“ беше поставена пиесата „Гео“ с режисьор Иван Добчев в Народния театър „Иван Вазов“. Спектакълът беше отличен с две награди „Икар“ и три награди „Аскеер“. По негови разкази е заснет игралният филм „Следвай ме“ на режисьора Дочо Бояджиев.

Любомир Котев е член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели, заместник-председател на Дружеството на писателите в Ямбол. Автор е на 42 самостоятелно издадени книги с разкази, романи, литературна критика, публицистика, пътеписи, есеистика и народопсихология. Стотици негови разкази, рецензии, статии, публицистични произведения са публикувани в големи национални медии. Основател на първия ямболски всекидневник „Делник“, чийто главен редактор е досега. Носител е на редица престижни национални награди.

Наградите на Любомир Котев и Христо Карастоянов ще бъдат връчени по повод Деня на Ямбол 8 юни.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!