Обратно към категорията

Две фентъзи повести представят в Историческия музей в Ямбол

Добавено на: 28.11.2019 08:06
   

Днес от 17.15 часа авторката на фантастичните повести “Откритие” и “Легенди от Белинташ” Таня Мир ще представи книгите си в зала „Археология” на Регионален исторически музей – Ямбол.

„Откритие“ интерпретира легендата за тракийския учител Залмоксис, който според вярванията на траките е постигнал безсмъртието и се е опитал да го предаде на своите ученици. Историята започва, когато група археолози отварят древна тракийска гробница. През миналата година по повестта беше заснет филм, който излиза на екран на 5 декември.

Втората повест на младата писателка - “Легенди от Белинташ”(2019), е вдъхновена от реални исторически събития от началото на I век. Едни от найзабележителните личности на Древна Тракия оживяват в изпълнения с обрати и батални сцени сюжет.

Трима туристи замръкват в близкото село в подножието на митичното тракийско светилище “Белинташ”. Приютява ги местен старец, който им разкрива мистериозни събития, случили се около храма през годините. Разказът на стареца пренася читателя две хилядолетия назад във времето, когато в Древна Тракия избухва най-голямото въстание на траките. Причината за него е храмът на Дионис, който, по думите на мъжа, се е издигал в Белинташ...

Неочаквано тримата герои се изправят пред предизвикателството да разбулят тайните, които древното светилище е криело през вековете.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!