Обратно към категорията

ДВЕ ГОДИНИ ПО-КЪСНО ПАРТНЬОРИТЕ ПО ПРОЕКТ „#EuSAVE -ДЕЙНОСТИ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ЕС ЗА УМНИ ИСТОРИЧЕСКИ СЕЛИЩА“ СЕ СРЕЩНАХА В ИСТОРИЧЕСКИЯ ГРАД МАРВАО В ПОРУГАЛИЯ

Добавено на: 26.04.2022 10:49
   

Кметът на община Болярово, Христо Христов взе участие в  петото международно събитие по проект „#EuSAVE“, в който община Болярово си партнира с общини и сдружения на общини от Испания, Италия, Хърватия, Белгия, Португалия, Литва и Северна Македония.

Събитието се проведе в община Марвао, Португалия. На този етап от изпълнение на проектните дейности представителите на общините от България /Болярово/, Испания /Вимианцо/ и Португалия / Марвао/ са отговорни за координацията и създаването на Съвместна стратегия за устойчивото развитие на историческите селища на границите в ЕС.  Анализът на силните и слабите страни , възможностите и заплахите на тези гранични територии, както целите, направленията и дейностите за развитие се формулират на база мнения на жители на осемте партньори по проекта, събрани чрез виртуален форум, както интервюта, проведени с експерти в областта на териториалното развитие от осемте държави.

Проектът трябваше да приключи през месец декември 2020 година, но предвид пандемията от COVID-19 партньорите предпочетоха и Европейската комисия одобри удължаването на проекта с близо две години, за да могат дейностите да се изпълнят присъствено.

Заключителното събитие по проекта е предвидено за първата седмица на месец септември 2022 година и ще бъде домакинствано от община Болярово


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!