Обратно към категорията

Две медицински сестри от Сливен ще помагат на колегите си от Ямбол

Добавено на: 12.05.2020 18:09
   

 Две медицински сестри от Инфекциозното отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“ - Сливен ще помагат на своите колеги от МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Ямбол в борбата COVID 19. Днес в 19:00 часа кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов лично ще благодарят на медицинските работници.

„Признателен съм, че те се отзоваха. Вярвам, че Ямбол и Сливен имат общо бъдеще и оценям подкрепата, която получаваме в този тежък момент,“ каза кметът.

Медицинските сестри идват в Ямбол на знакова и празнична дата.

Днес е Световния ден на медицинските сестри, който се чества от 1974 г. по инициатива на Международния съвет на медицинските сестри (ICN).

Денят е прокламиран в чест на годишнината от рождението на първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл (1820 – 1910).

През 1912 г. Лигата на Международния Червен кръст и Червен полумесец учредява медал на нейно име, който и до днес е най-почетната и висша награда за медицинските сестри по целия свят.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански честити празника на всички медицински сестри, които изпълняват тежките задължения на своята благородна професия в трудните условия на пандемия, с пожелание да бъдат здрави, все така всеотдайни и смели.

По информация на заместник-директора на МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Ямбол, д-р Валентин Вълчев, обстановката в болницата към момента е спокойна.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!