Обратно към категорията

Държавата да финансира ремонта на общински пътища, които се ползват за обходни, призова кметът на община Тунджа

Добавено на: 12.11.2022 08:57
   

Държавата да финансира ремонта на общински пътища, които се ползват за обходни при ремонт на републиканска мрежа, призова кметът на община Тунджа Георги Георгиев на брифинг. Повод за изказването му пред медиите беше продължаващият близо месец ремонт на пътя за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово“. При подобни ситуации състоянието на общинската пътна мрежа се влошава, каза Георгиев.

Пътят между Ямбол и ГКПП „Лесово“ бе затворен на 17 октомври за ремонт в петкилометров участък между село Окоп и разклона за село Тенево. Обходният маршрут за леките автомобили е през селата Калчево, Саранско и Симеоново. Тежкотоварният трафик се пренасочва през селата Калчево, Каменец, Стефан Караджово, град Болярово и град Елхово.

Очаква се полагането на последния пласт асфалт и отварянето на пътя до 20 ноември, съобщи за БТА директорът на Областното пътно управление (ОПУ) инж. Галин Костов. След това ремонт ще се извършва в друг петкилометров участък, след Тенево, но движението ще бъде ограничено само в едната лента.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!