Обратно към категорията

Държавата да отпусне пари за ремонт на единствения в момента път до авиобаза Безмер, настояват от община Тунджа

Добавено на: 14.11.2022 15:39
   

Държавата да отпусне пари за ремонт на единствения в момента път до авиобаза Безмер, настояват от община Тунджа. Основният път до авиобазата е затворен заради изграждане на железопътен надлез, което ще продължи повече от година. Обходният общински път е в лошо състояние. За ремонта му са необходими 1,3 млн. лева, които местната управа не може да задели. Това съобщи пред журналисти кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Изпратено е вече искане до Министерството на отбраната, предстои да бъде поискано финансиране и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочи кметът. „Това е един участък с дължина малко над 4 км, който е в недобро експлоатационно състояние. Не сме го ремонтирали през годините, защото се използваше досега изключително инцидентно. Сега възникна проблемът, защото остава единственият сухопътен достъп до авиобазата“, каза Георгиев.

По думите му от авиобазата са поискали общината да извърши ремонт на обходния участък, след като е станало ясно, че предстои затваряне на основния път. „Когато се предприемат едни действия, няма ли съгласуване между отделните министерства? Даже и да ги имаме парите, ремонт за няколко месеца не може да се случи. Първо е процедурата за избор на изпълнител, самите ремонтни дейности вече в зимен период са абсурд“, коментира Георгиев.

Преди дни от Министерството на отбраната съобщиха, че в авиобаза Безмер са предислоцирани шест самолета Eurofighter от военновъздушните сили на Испания. Изтребителите ще изпълняват съвместни задачи на НАТО по усилена охрана на въздушното пространство по източния фланг на Алианса.

Българските военнослужещи от авиобазата и испанските им колеги са принудени да преминават всекидневно по разбития път, потвърдиха от общинското ръководство. Оттам добавиха, че пътят все пак е проходим и общината ще осигури зимното му поддържане.

 

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!