Обратно към категорията

Държавата с малко вдига субсидията за общините за строителство

Добавено на: 03.12.2019 07:52
   

С малко повече пари за капиталови разходи от държавата ще разполагат всички общини в област Ямбол през новата година. Това е заложено в закона за държавния бюджет, който се обсъжда в Народното събрание.

По правило разпределението на капиталовата субсидия се договоря между финансовото министерство и Националното сдружение на общините, но основно зависи от отправеното искане от кмета на общината. Така бившето ръководство на община Ямбол е поискало само 46 300 лева повече в сравнение с тази година и държавата отпуска на града за 2020 г. 516 600 лева. Това означава, че за строителната си програма общината трябва да разчита основно на собствените си приходи и средства по проекти.

83 400 лева е увеличението на държавната субсидия за капиталови разходи на община Болярово и през новата година там вече ще разполагат с 665 400 лева.

93 700 лева повече са предвидени за община Стралджа. През 2020 г. те ще допълнят собствените си средства за строителство със 781 400 лева.

131 400 лева е увеличението за община Тунджа, където през новата година ще получат от държавния бюджет 1 398 500 лева за строителство и ремонти.

За общата изравнителна субсидия, с която държавата допълва парите на общините за местни услуги, леко повишение е предвидено за общините Болярово, Стралджа и Елхово. За Ямбол и община Тунджа парите остават същите.

Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!