Обратно към категорията

Един успешен мандат в община "Тунджа"

Добавено на: 19.09.2019 18:43
   

На 18 септември 2019 г. в голямата зала на Научно-технически съюз „Джон Атанасов“, гр. Ямбол, кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев представи Отчет за работата на общината през мандат 2015 – 2019 г. Отчетът е в съответствие с поетите ангажименти към жителите на общината съгласно Програмата за управление на община „Тунджа” по приоритети, съобразени с приоритетните области в Общинския план за развитие 201-2020, а именно:

Приоритет 1. ПОДОБРЯВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ И КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ

Приоритет 2. РЕАЛИЗИРАНЕ НА УСТОЙЧИВ ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И ИНОВАЦИИ

Приоритет 3. РАЗВИТИЕ НА ТЕХНИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА И ОКОЛНА СРЕДА

Приоритет 4. ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАРТНЬОРСТВО ЗА ТЕРИТОРИАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И СБЛИЖАВАНЕ

 

Кметът Георгиев характеризира четирите години от изминалия мандат като период на стабилност, по-добра среда, нови услуги и повече грижа за хората, с думите „…Заедно с вас приключваме изпълнението на поредната програма за управление, реализирана в община „Тунджа“ с мандата на БСП. В нея се съдържат не просто предизборни обещания, а ясни концепции за развитие, формулирани заедно с местната общност…“

За постигане на набелязаните приоритети и цели за периода на мандат 2015 – 2019г., чрез бюджета на общината е осигурено финансиране на обща стойност 64 593 300 лв. Това е най-значителният по обем бюджет, формиран за един мандат в община „Тунджа“. С него през годините са решени най-важните и неотложни проблеми в населените места и са подобрени условията на живот жителите. Провежданите образователни, социални и здравни политики и поддържане на специфичните традиции и обичаи бяха сред основните приоритети в работата на общината. Изключително внимание се отдели на целите, свързани с ефективното управление на общинската собственост. Ангажираността на общината като добър стопанин мотивира за влагане на всички усилия за съхранение и поддържане на изградената инфраструктура. С подкрепата към бизнеса, както и ползвайки възможностите и механизмите на външното финансиране, в съчетание с оптимизиране на вътрешната структура, са постигнати значителни резултати в решаване на проблемите с безработицата и стремежа към повишаване на заетостта. Значителен принос в изпълнението на годишните цели има собственото финансиране, което се формира от данъчните и неданъчни приходи. За периода на мандат 2015 – 2019г. това финансиране е в размер на 19 045 500 лв., като обезпечава 29,5% от общите разходи за всички общински дейности, и допринася за постигането на заложените цели.

И през тези четири години бяха използвани всички възможности за реализиране на общинските политики с помощта на външното финансиране. Средствата по европейски и национални програми достигат размер от общо 7 757 800 лв. Външното финансиране, на фона на бюджета за мандата, формира значителния дял от 12%. С тези средства са реализирани и продължават да се финансират дейности по общо 23 проекта.

Отчитайки реализираното през мандат 2015 – 2019 кметът Георги Георгиев подчерта, че то е резултат от съвместните усилия на цялата общност - администрацията, институциите, бизнеса, гражданите на община „Тунджа”. „…Убеден съм, че с единодействието, което постигнахме, ще продължим уверено и с още по-категорични стъпки да променяме облика на нашите села, да бъдем в услуга на нашите жители! Защото община „Тунджа” е повече от община, тя е общност от хора, идеи, традиции, ценности и перспективи!“

В края на Отчета народният представител и заместник-председател на 44-то Народно събрание- Кристиан Вигенин, връчи една от годишните стипендии на стойност 1500 лв. за високи постижения в образованието на завършващата студентка по специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“- Пламена Парапанова от с. Бояджик.

Пресцентър


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!