Обратно към категорията

Едно дете е загинало при катастрофи през лятото. Полицията в готовност за 15 септември

Добавено на: 14.09.2021 18:49
   

За периода  от 01.06.2021 г. до 31.08.2021 г. по пътищата на Ямболска област са регистрирани 3тежки  пътнотранспортни произшествия, при които  е загинало едно дете- пътник в МПС ,  като пътници в автомобили са ранени три деца и е пострадало едно дете –пешеходец, сочи справка на ОДМВР - Ямбол. 

За сравнение през същия период на 2020 г.  по пътищата на областта са настъпили 2 пътнотранспортни произшествия,  при които са пострадали 3 деца(две деца – пътници в МПС и едно дете-пешеходец ).

През отчетния период от контролните органи в областта са установени общо 12483 нарушения на ЗДвП, което е с 2143 повече от констатираните нарушения за същия период на миналата година.

Във връзка с откриването и през цялата  учебна 2021/2022 г. от ОДМВР Ямбол са планирани, реализирани и ще продължат да се  изпълняват множество мероприятия за недопускане нарушения на обществения ред, гарантиране сигурността и обезпечаване безопасността на участниците в движението в районите на детските градини и училищата.

Създадена е организация и на 15 септември, полицейски служители да следят за обезпечаване на обществения ред и сигурността в районите на всички училища и детски градини в Ямболска област.

С ръководствата на училищата и детските заведения и с охранителните фирми в областта са обсъдени начините на охрана, пропускателния режим, начините за недопускане на противообществени прояви и престъпни посегателства по време на учебната година. Актуализирани са начините за бърза връзка между училищните ръководства и охранителните фирми и районните управления.

Извършени са охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини. Създадена е организация за осъществяване контрол на търговските обекти, намиращи се в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца. Полицейски екипи ще следят за прояви, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества в районите на детските градини и училищата. Ще се извършват системни проверките в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца.

По график, съгласуван с РУО- Ямбол, служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Ямбол ще провеждат  на беседи по пътна безопасност с деца и ученици от учебните заведения в региона. Създадена е организация  и през настоящата учебна година да продължи провеждането на беседи в часовете на класа.

Планираните съвместни дейности ще се изпълняват в съответствие в въвежданите към периода противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. 

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!