Обратно към категорията

В Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ предстои конкурс за директор, с визия за развитие и стабилност на учебното заведение  

Добавено на: 05.02.2024 13:47
   

 Във връзка с разпространението на невярна и подвеждаща информация, Община Ямбол официално обявява, че НЕ се планира закриване на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол. Въпросът, повдигнат от РУО -  Ямбол за евентуалното преобразуване на училището в Средно езиково училище (СЕУ), беше разгледан като краен вариант при проучването на възможностите за запазването на институцията в условията на намаляващ брой ученици.

За съжаление, през последните години учебното заведение е изправено пред борба за оцеляване. Към 2024 година функционират само три паралелки. Нужни са постоянни усилия от страна на всяко ръководство, за да развие потенциала на гимназията и да привлече ученици.

В този контекст, Община Ямбол изразява оптимизъм относно работата на временното или предстоящото ново ръководство на гимназията. Очакванията са насочени към иницииране на дейности, които да увеличат интереса към учебното заведение и по този начин да се гарантира неговото бъдеще развитие и стабилност.

Припомняме, че през последните четири години Община Ямбол инвестира значителни средства в много ямболски училища, включително гимназии, за облагородяването на откритите пространства в тези заведения, превръщайки ги в модерни и удобни места за обучение и спорт.

Преди повече от три години беше извършен първият сериозен ремонт на плувния басейн в Езикова гимназия с цел повишаване удобството на учениците и превръщането на училището в привлекателен избор за младежите в Ямбол. Попълването на паралелките и воденето на учебния процес е в отговорностите на ръководството.

Община Ямбол ще продължи да работи усилено, да подкрепя и да си партнира с ямболските учебни заведения за подобряване на техните материални бази, като продължава работата си с постоянните темпове.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!