Обратно към категорията

Фестивалът „Модата се мени, фолклорът остава“ се завръща с шесто издание в тунджанското село Генерал Инзово

Добавено на: 18.06.2022 09:58
   

След две години прекъсване, фестивалът „Модата се мени, фолклорът остава“ се завръща с шесто издание на 25 юни в село Генерал Инзово, община Тунджа. Фестивалът е без входна такса, а условието за участие е само едно – посетителите да са облечени в народни носии. Това съобщи Янка Лилова, председател на Народното читалище „Никола Вапцаров – 1926“ в селото. Читалището заедно с местното кметство и общината организират празника.

Задължителният „дрескод“ за пропуск е с цел да бъде показана непреходността в красотата на българските народни носии, фестивалът няма комерсиална цел, отбеляза Лилова. „Модата се мени, фолклорът остава“ разкрива и разнообразието на националната ни кухня. В рамките му ще се проведе и изложението на традиционни гозби от региона „Селски мол – шарена трапеза“. Ястията тази година ще бъдат дегустирани и оценявани от самите посетители.

По време на фестивала ще се проведат и конкурси за автентична народна носи и за най-млад и най-възрастен участник. Ще бъдат показани и много занаяти – грънчарство, ножарство, майстори на цървули и др. Очаква се да гостуват и различни щандове с биопродукти на производители от цялата страна – биволско кисело мляко, мед и пчелни продукти и др.

БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!